‘WAT IS DE FIA HEEFT GEDAAN IN CHINA IS NIET GOED VOOR DE SPORT’

De sprintshootout in China op vrijdag heeft door de regen voor het nodige spektakel gezorgd. Formule 1-analist Peter Windsor spreekt vol lof over Lewis Hamilton, die erg dichtbij poleposition zat. Daarnaast is hij erg verbaasd over de manier waarop de FIA om is gegaan met de verwijderde ronde van Lando Norris.

Na vijf jaar is de Grand Prix van China weer terug van weggeweest. Dit weekend is een sprintweekend, wat betekent dat de coureurs maar één vrije training hebben gehad om weer te wennen aan dit circuit. De regen tijdens de kwalificatie voor de sprintrace zorgde dan ook voor de nodige chaos.

Lewis Hamilton is zijn gevoel nog niet kwijt

Lewis Hamilton lukte het bijna om zijn Mercedes op poleposition neer te zetten. Dit terwijl zijn teamgenoot, George Russell, in SQ2 achterbleef. Windsor is zeer te spreken over de prestaties van de Brit. ''Lewis Hamilton, ondanks dat veel mensen zeiden: "Is hij zijn gevoel kwijt?’’. Lewis Hamilton rijdt naar mijn mening zo goed als hij ooit heeft gereden in zijn Formule 1-carrière.’’

Het was Lando Norris in de McLaren die net wat beter was en poleposition wist binnen te slepen. Dit ging alleen niet zonder slag of stoot. Zijn rondetijd was namelijk eerst verwijderd door een fout van de FIA. ''Dat is natuurlijk geen goede zaak voor de sport en ik weet zeker dat dit gevolgen zal hebben en dat er verder onderzoek zal worden gedaan naar wat er is gebeurd’’, zei Windsor daarover.

2024-04-20T02:37:37Z dg43tfdfdgfd