ADRIE VAN DER POEL OVER VERHUIS VAN ZOON NAAR SPANJE: ‘MATJE IS DAAR SUPERGELUKKIG’

Geen wild feestje voor Mathieu van der Poel nadat hij vorige zondag de Ronde van Vlaanderen voor de derde keer won en het record van onder meer Boonen, Cancellara en Museeuw evenaarde. De wereldkampioen vertrok op tijd uit Oudenaarde want hij moest… zijn vlucht van 21 uur met bestemming Alicante halen!

Jazeker, Mathieu van der Poel gaat in de week tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix vier dagen pleisteren aan de Spaanse kust. Daar stijgen de temperaturen de komende dagen tot 26°C. Het is er een stuk aangenamer vertoeven dan thuis. Maandagochtend zal hij al weer op de fiets.

Huis in Moraira

Van der Poel kocht twee jaar geleden een huis in Moraira, een voormalig vissersdorpje aan de Costa Blanca. Hij brengt er zijn winters door en ook tijdens het wegseizoen keert hij er af en toe terug (op dit moment bijvoorbeeld).

Hij werd verliefd op de regio toen hij er in de winter van 2021 voor het eerst ging trainen, nadat zijn crosswinter vanwege rugproblemen in het water viel. “Ik heb toen aan mijn vriendin gezegd: ‘We gaan niet naar huis vooraleer we iets hebben om terug te komen’”, vertelde hij in de podcast Live Slow, Ride Fast.

Van der Poel kocht het tweede huis waar hij binnenstapte. “Het is een van de beste investeringen die ik in mijn carrière heb gedaan. We hebben nu een heel goed leven in Spanje.”

(Lees verder onder de video)

De voordelen tegenover België (Van der Poel woont in ’s Gravenwezel nabij Antwerpen) zijn talrijk. Het klimaat is veel zachter, duurtrainingen zijn daarom veel efficiënter, je kan er ook in de bergen trainen en er wonen veel profrenners in de regio. Zo trekt Van der Poel af en toe op pad met Remco Evenepoel.

Geen gezaag

Adrie van der Poel is niet verbaasd dat zoonlief meteen na de Ronde vier dagen naar Spanje trekt. “Hij traint er goed en heeft er zich ondertussen prima georganiseerd, met bijvoorbeeld ook een goeie kine in de buurt”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

“Ook privé zit het daar goed. Hij heeft er leuke vrienden, kent leuke restaurantjes. En geen gezaag van pa en ma, natuurlijk. (lacht) Matje is in Spanje supergelukkig.”

Het bericht Adrie van der Poel over verhuis van zoon naar Spanje: ‘Matje is daar supergelukkig’ verscheen eerst op Wieler Revue.

2024-04-02T12:03:21Z dg43tfdfdgfd