FOOT MERCATO: ZIDANE WEIGERDE AANBIEDING SAUDISCHE CLUB AL-NASSR

Zinedine Zidane heeft kortgeleden een lucratief voorstel van de Saudische club Al-Nassr naast zich neergelegd, meldt Foot Mercato. Voor de Fransman lag in de Saudische hoofdstad Riyadh een verbintenis voor twee seizoenen klaar waarmee hij ruim 150 miljoen euro kon opstrijken.

Zidane is sinds zijn vertrek bij Real Madrid in de zomer van 2021 vaak in verband gebracht met diverse potentiële werkgevers. Toen nog niet duidelijk was of de Franse voetbalbond langer doorging met bondscoach Didier Deschamps, werd de voormalig Frans international vaak genoemd als zijn eventuele opvolger. Volgens Foot Mercato staat de 50-jarige trainer vooralsnog alleen open voor aanbiedingen van clubs uit één van de vijf grootste Europese competities.

Na de geruchtmakende overstap van Cristiano Ronaldo naar Al-Nassr, worden sindsdien ook andere grote namen uit Europa in verband gebracht met de Saudische competitie. Zo zouden onder meer Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba aanbiedingen hebben gekregen om hun spelersloopbaan voort te zetten bij Al-Hilal, een van de andere clubs uit de hoofdstad.

Persbureau AFP meldde begin deze maand dat Messi er jaarlijks 360 miljoen euro kon gaan verdienen, daar de Argentijn nu al toeristisch ambassadeur is voor het land.

2023-05-25T19:37:24Z dg43tfdfdgfd