MOHAMED IHATTAREN HEEFT NOG MAAR 1 PROFCLUB ALS OPTIE VOLGENS VAN DER GIJP

De analisten van Vandaag Inside vrezen dat Mohamed Ihattaren niet meer op topniveau zal voetballen. Johan Derksen denkt dat zijn toekomst in het amateurvoetbal kan liggen, maar René van der Gijp ziet nog één club in de Eredivisie die een helpende hand zou kunnen reiken: FC Utrecht.

Slavia Praag maakte zondag bekend dat het contract van Ihattaren is ontbonden

. De club meldde dat Ihattaren zich in het bijzijn van zijn familie wil gaan richten op zijn carrière. Daar is Derksen sceptisch over. “Ik las dat Ihattaren dicht bij huis wil voetballen. Dan denk ik: Dat wordt Spakenburg. Er is geen Nederlandse club meer die aan die jongen begint. Hij is overal weggestuurd. Als Almere City FC het niet probeert met ‘m, dan is het afgelopen.”

Lees ook:

Van 't Schip: 'Als Brobbey voor 70 miljoen euro wordt verkocht...'

Volgens Derksen is het juist géén goed idee dat Ihattaren zich in het bijzijn van zijn familie richt op zijn loopbaan. “Zijn eigen omgeving is juist dodelijk voor hem. Hij zit met zijn broers, die de baas over hem spelen en meedelen in de poen. En al die louche vriendjes in Utrecht. Dan kun je je carrière vergeten.”

Van der Gijp denkt dat FC Utrecht, de club uit de geboortestad van Ihattaren, er goed aan kan doen om de aanvaller op te bellen. “Als ik Utrecht was, zou ik het aan hem overlaten. Ik zou hem niet bellen om hem over te halen, maar zeggen: ‘Lieve jongen, mocht jij je carrière nieuw leven in willen blazen, dan ben je altijd welkom. Heb je geen zin, even goede vrienden.” Derksen heeft zijn twijfels. “Hij geeft denk ik ook een hoop onrust. Mensen ergeren zich aan hem.”

Lees ook:

Mohamed Ihattaren vecht terug en is op weg naar nieuwe club

Als aanstormend talent bij PSV stond Ihattaren, 22 jaar, hoog aangeschreven, maar hij verloor onder Roger Schmidt zijn basisplaats en werd in 2021 verkocht aan Juventus. Voor die club speelde hij nog geen wedstrijd. Juventus verhuurde Ihattaren zonder succes aan Sampdoria en Ajax. Onder begeleiding van Gerald Vanenburg werkte Ihattaren aan zijn conditie en in april 2022 maakte hij minuten voor Jong Ajax en Ajax 1. Uiteindelijk maakte Ajax echter geen gebruik van een optie tot koop, waardoor Ihattaren in januari 2023 transfervrij werd.

Een transfer naar Samsunspor ketste op het laatste moment af in augustus 2023, waarna Ihattaren in december terechtkwam bij Slavia. Daar tekende hij een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor drie extra seizoenen. Ihattaren ging daarna, in januari, mee op trainingskamp naar Portugal. Daar zouden echter dingen hebben plaatsgevonden die niet door de beugel konden. “De club heeft zijn escapades onder het tapijt geschoven, maar iSport is op de hoogte van disciplinaire misdragingen in het hotel aan het eind van januari.”

Slavia maakte op 30 januari bekend dat Ihattaren zou aansluiten bij de B-ploeg, waar hij zou gaan werken aan zijn fitheid. Na de berichtgeving over de vermeende escapades op trainingskamp was echter al duidelijk dat Ihattaren in Nederland was. Ihattaren was de afgelopen weken namelijk al weinig meer in Praag te vinden. Op zijn Instagram plaatste hij foto's met rapgroep Broederliefde. Ook ging het gerucht dat zijn huwelijk met influencer Yasmine Driouech op de klippen is gelopen.

Ihattaren is daarnaast veranderd van zaakwaarnemer en gaat binnen afzienbare tijd voor een andere club spelen. De middenvelder laat zijn belangen nu behartigen door ZAKA77, het zaakwaarnemerskantoor van Mohamed Achahbar. Laatstgenoemde is de vader van Zakaria El Ouahdi, die voor het Belgische KRC Genk speelt. Ihattaren speelde inmiddels bijna twee jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd. Op 6 mei 2022 speelde hij als huurling van Juventus 57 minuten met Jong Ajax tegen De Graafschap. Het werd 1-1 op De Toekomst.

2024-04-01T21:05:46Z dg43tfdfdgfd