OPVALLENDE WENDING: AJAX KAN HADJ MOUSSA VOOR NEUS VAN FEYENOORD WEGPLUKKEN

Anis Hadj Moussa gaat spoedig een besluit over zijn toekomst nemen. De Algerijnse aanvaller van Vitesse staat in de concrete belangstelling van Feyenoord, maar weet dat clubs als Ajax en Besiktas ook in de race zijn. Feyenoord deed al een bod van 3,5 miljoen euro, maar ziet Hadj Moussa zodoende mogelijk alsnog naar de aartsrivaal vertrekken.

Feyenoord en Ajax liggen volgens Foot Mercato op dit moment op pole position voor de komst van Hadj Moussa, die dit half jaar door Vitesse wordt gehuurd van Patro Eisden. De 22-jarige rechtsbuiten heeft in twee maanden tijd een dermate goede indruk achtergelaten, dat een transfer naar de Nederlandse top in het verschiet ligt. De bal ligt volgens de Franse media nu bij Hadj Moussa, die binnen enkele dagen gaat besluiten waar zijn toekomst ligt.

Hadj Moussa ligt in principe nog tot medio 2025 vast in België, waardoor Feyenoord en Ajax er ook met Patro Eisden uit dienen te komen. Zoals gezegd deed Feyenoord al een eerste bod op Hadj Moussa, waarbij het onduidelijk is of Patro Eisden een tegenvoorstel heeft gedaan. Arne Slot zoekt al een tijdje naar een type als Hajd Moussa voor de aanval aan de rechterkant. De oefenmeester deed de voorbije maanden voor deze positie beroep op Calvin Stengs, Alireza Jahanbakhsh, Yankuba Minteh en kwam zelfs uit bij verdediger Bart Nieuwkoop. Minteh, die het vaakst de voorkeur kreeg, wordt gehuurd van Newcastle United en gaat normaliter terug naar Engeland.

Lees ook:

Slot luidt vertrek in bij Feyenoord: 'Heb niet de illusie dat ik het recht kan praten'

Slot gaf zondag, voorafgaand aan de 4-2 zege op FC Utrecht, in gesprek met Hans Kraay junior van ESPN toe dat hij fan is van de speler. Hij waardeert het type speler dat Moussa is, maar wilde niet zeggen of Feyenoord ook daadwerkelijk geïnteresseerd is. “Ik doe geen uitspraken over spelers die niet van ons zijn. Maar, wat ik wel kan zeggen, dat heb ik de afgelopen tweeënhalf jaar al 112.000 keer gezegd, is dat ik heel erg fan ben van spelers die de één tegen één domineren.”

2024-04-02T05:21:31Z dg43tfdfdgfd