ORGANISATIE PARIJS-ROUBAIX WIL GROTE VALPARTIJEN VOORKOMEN MET NIEUW CHICANE-SYSTEEM BIJ BOS VAN WALLERS

Het is een hot item in het wielrennen: de veiligheid van de renners. De organisatie van de Ronde van Vlaanderen haalde bijvoorbeeld enkele passages uit het parcours die gevaarlijk zouden zijn. Jammer genoeg bleven deze in Dwars door Vlaanderen wel op de rol staan en dat zorgde voor een massale val in de voorbereiding op de Kanarieberg. In Parijs-Roubaix liggen ook enkele pijnpunten. Eén daarvan is het Bos van Wallers. En daar wil de organisatie nu de ellende voor zijn.

Het Bos van Wallers is een strook die vaak beslissend is in Parijs-Roubaix. Hij ligt er vaak slecht bij en loopt ook nog eens af naar beneden. Dylan van Baarle viel er bijvoorbeeld vorig jaar nog hard en kon zijn titel daardoor niet verdedigen. Op aandringen van de rennersvakbond is nu een actie op poten om de aanloop naar de strook wat minder heftig en gevaarlijk te maken, zo meldt L'Équipe.

Gouvenou ziet chicane-fase nog meer functies hebben: 'Renners zijn dan even het momentum kwijt'

Het idee is om in de aanloop naar het bos enkele chicanes in te passen: een soort bochtennetwerk moet zich dan vormen, waardoor renners niet met 60, maar met 35 kilometer per aan moeten komen aanrijden. Thierry Gouvenou, parcoursbouwer van onder meer de Tour de France, begrijpt deze wens maar al te goed. I'k heb hier twaalf keer gerend en twaalf keer kwam ik voor het gat in Arenberg aan en vroeg me af hoe ik eruit zou komen', weet ook de Fransman.

'Het principe is om bochten te vinden om het peloton te vertragen en te verlengen, een beetje zoals het chicane-systeem op autocircuits', vervolgt Gouvenou. 'En dat zou de moeilijkheid van de strook juist bevorderen, omdat de renners er zonder momentum arriveren.' Gouvenou ziet zo ook nog een andere functie voor de fase van remmen en de strook op een meer eerlijke manier verschillen maken. Hij geeft aan dat er is overlegd met renners en dat zij liever afremmen, dan met 60 per uur de strook op denderen. Het is nog afwachten of de wijziging er komt, deze moet nog worden gekeurd door de lokale autoriteiten.

2024-04-02T13:08:49Z dg43tfdfdgfd