OVERMARS WIL NA LANDSTITEL DOORPAKKEN MET KOMST VAN DALEY BLIND

Royal Antwerp gaat er alles aan doen om de Nederlandse enclave te behouden en wellicht uit te breiden. Calvin Stengs en Gyrano Kerk kwamen afgelopen seizoen op huurbasis uit voor de landskampioen van België en naar verluidt wil de directie van Antwerp de Nederlandse aanvallers minimaal nog één seizoen aan de club binden. Daarnaast wordt Daley Blind ook genoemd als potentiële versterking.

In Antwerp sloeg men vorig jaar de Nederlandse weg in. Eerst werd Marc Overmars aangesteld als directeur voetbalzaken en vervolgens werd Mark van Bommel gepresenteerd als hoofdtrainer. Het aantal Nederlanders werd gedurende de zomer uitgebreid. Vincent Janssen werd voor 5,5 miljoen euro gekocht van Monterrey, Jurgen Ekkelenkamp trok voor 5 miljoen euro van Hertha BSC naar de Bosuil en Calvin Stengs werd voor een seizoen gehuurd van OGC Nice. In de winter voegde Gyrano Kerk zich ook op huurbasis van Lokomotiv Moskou bij de Belgische topclub.

De Nederlandse inbreng bleek een schot in de roos. Antwerp werd voor het eerst in 66 jaar kampioen van België na een zinderende slotdag in de Jupiler Pro League. Janssen kroonde zich tot topscorer van de club met achttien goals, terwijl Ekkelenkamp (6 goals, 7 assists), Kerk (6 goals, 2 assists) en Stengs (4 goals, 7 assists) ook een groot aandeel hadden in het successeizoen van Van Bommel.

Artikel gaat verder onder de video

Reden genoeg voor Antwerp om te kijken of Stengs en Kerk voor de club behouden kunnen worden. Volgens Het Nieuwsblad zal de club de nodige inspanningen gaan leveren om Stengs aan boord te houden. Antwerp heeft geen koopoptie opgenomen in de huurovereenkomst met OGC Nice, waar Stengs een doorlopend contract tot medio 2026 heeft. Kerk wordt gehuurd van Lokomotiv Moskou en zou volgens de Belgische krant positief staan tegenover een langer verblijf bij Antwerp. Door het besluit van de UEFA om de regeling te verlengen omtrent buitenlandse spelers in Oekraïne en Rusland, kan Antwerp zich wellicht makkelijker nog een seizoen verzekeren van de diensten van Kerk. De aanvaller staat tot medio 2025 in Rusland onder contract.

Het Nieuwsblad meldt daarnaast dat Branco van den Boomen ook hoog op de verlanglijst stond bij Antwerp. De middenvelder, die furore maakte bij Toulouse, werd echter recentelijk als eerste zomeraanwinst bij Ajax gepresenteerd. Een andere naam die door de Belgische krant wordt genoemd, is Blind. De 101-voudig international werd afgelopen winter al gelinkt aan een hereniging met Overmars, maar koos destijds voor Bayern München. Na een half seizoen in Duitsland is Blind opnieuw transfervrij en wordt de multifunctionele linkspoot genoemd als mogelijke nieuwe linksback van Antwerp.

2023-06-06T10:37:25Z dg43tfdfdgfd