POUILLE KEERT NA JAAR ALS MONDIALE NUMMER 670 TERUG OP GRAND SLAM

De Franse tennisser Lucas Pouille keert na een jaar terug in het hoofdtoernooi van een grand slam. De huidige nummer 670 van de wereld knokte zich door de kwalificaties van Roland Garros.

De inmiddels 29 jaar oude Pouille was in 2018 de nummer 10 van de wereld, maar blessures en mentale problemen wierpen hem ver terug. Hij twijfelde zelfs over het voortzetten van zijn loopbaan.

Vorig jaar kreeg hij een wildcard voor Roland Garros en was hij aanwezig bij het afscheid van landgenoot Gilles Simon. Dat bleek een wake-upcall voor hem, zo bekende hij dit jaar. Hij besloot nog één keer alles opzij te zetten voor zijn loopbaan. Dit jaar kreeg hij een wildcard voor de voorrondes.

Drie zeges op rij

De afgelopen dagen boekte Pouille drie zeges op een rij, telkens voor volgepakte tribunes. Donderdag was de Fransman met 1-6 7-5 6-0 te sterk voor de Oostenrijker Jurij Rodionov, waarna Pouille het niet droog hield.

Zondag begint het hoofdtoernooi. Daarin kan Pouille zijn eerste zege boeken op het allerhoogste niveau sinds eind 2019 toen hij een ronde won op de US Open.

2023-05-25T19:37:24Z dg43tfdfdgfd