SVEN MISLINTAT VERBAAST OPNIEUW VRIEND EN VIJAND: ‘TOTAAL KRANKZINNIG. ECHT ABSURD’

Sven Mislintat gaat spoedig bij Borussia Dortmund aan de slag als de nieuwe directeur voetbalzaken. De Duitser kreeg afgelopen zomer nog een vrijbrief om voor meer dan honderd miljoen euro aan spelers te halen bij Ajax en faalde daarin faliekant. Rob Jansen snapt dan ook niet dat Borussia Dortmund hier niet van geleerd heeft.

“Ik lees nu dat Mislintat, die bewezen Ajax naar de klote heeft geholpen in drie maanden tijd en naar wie nog een onderzoek loopt, bij Borussia Dortmund gaat tekenen”, begint Michel van Egmond in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Maandag lekte het nieuws naar buiten dat Mislintat spoedig zijn handtekening gaat zetten onder een meerjarig contract bij Borussia Dortmund, waar hij, net als bij Ajax, het spelersbeleid op zich gaat nemen.

Van Egmond verbaast zich dan ook over het nieuwtje in de Duitse media: “In dat nieuwtje zag ik ook een quote van een bestuurder van Dortmund die zegt: ‘We hopen hem zo snel mogelijk vast te leggen.’ Het is bizar.” Volgens Van Egmond is dat de voetballerij in een notendop: “Zo gaat het wel in het voetbal. Je blundert, je wacht eventjes en je kan weer opnieuw beginnen. Nu krijg je straks ook nog dat hij door geluk wél een keer een goede aankoop doet die succes heeft, dan heeft plotseling niemand het meer over Ajax. In Duitsland heeft dan niemand het er meer over.”

Lees ook:

Van 't Schip: 'Als Brobbey voor 70 miljoen euro wordt verkocht...'

Rob Jansen, zaakwaarnemer van beroep, is het met Van Egmond eens. Alleen vindt Jansen dat Borussia Dortmund hier echt de fout mee in gaat: “Dit is wel heel extreem. Hij komt daar natuurlijk wel vandaan en ze kijken anders naar hem, maar in de internationale voetbalwereld is het totaal krankzinnig wat hier gebeurt.”Jansen sluit af met een pijnlijke conclusie: “Dit is gewoon totaal absurd. Met het bestuur van Dortmund is echt iets mis.”

2024-04-02T05:36:30Z dg43tfdfdgfd