TWEE TRANSFERS AANSTAANDE BIJ FEYENOORD: 'ZE PRATEN ALSOF HIJ ER AL SPEELT'

Marcos López stevent af op een vertrek bij Feyenoord, zo verwacht Martijn Krabbendam. De linksback heeft weinig uitzicht op speeltijd. Ook de blessure van Quilindschy Hartman lijkt zijn perspectief niet te vergroten, want tegen FC Utrecht (4-2) koos Arne Slot ervoor om Dávid Hancko door te schuiven naar de linkerflank.

Hancko verhuisde van het hart van de verdediging naar de linksbackpositie, een plek waar hij indruk maakte. Hij maakte zelfs de 3-2 voor Feyenoord na een knappe individuele actie. “Bij de Slowaakse nationale ploeg speelt hij daar ook. Voor Feyenoord is het geen probleem om hem daar op te stellen, nu Hancko geblesseerd is”, zegt Krabbendam bij Voetbalpraat.

De clubwatcher van Voetbal International verwacht dat Hancko de komende maanden op de linksbackpositie blijft staan. “Dat denk ik wel. Ze kunnen López nog gebruiken op die plek, maar daar hebben ze eigenlijk al afscheid van genomen. Die jongen zit nu twee jaar op de bank. Hij moet voor zichzelf weggaan. Feyenoord gaat daar ook aan meewerken. Het is niet voor niets dat ze Smal al min of meer binnen hebben.”

Het vertrek van López zou al een voldongen feit zijn. “Die beslissing hebben ze al eerder genomen. Als je er maar niet in slaagt om dicht bij de basis te komen, dan moet je op een gegeven moment gaan. Ze gaan Smal halen, of hebben dat al gedaan. Intern praten ze erover alsof hij al speler van Feyenoord is. Hoe ik dat weet? Je spreekt allerlei mensen binnen de club. Smal kan daar en daar spelen, zeggen ze dan. Dat komt van intern.”

Trainer Arne Slot zei zondag tegen RTV Rijnmond dat het 'niet zo'n makkelijke keuze' was om López tegen FC Utrecht op de bank te laten. Toch koos hij ervoor om Hartman te vervangen door Bart Nieuwkoop, die rechtsback ging spelen - Lutsharel Geertruida schoof naar het centrum. Hij kondigde aan het besluit te gaan toelichten aan López. "Je kan ervan uitgaan dat Marcos López morgen (maandag, red.) bij mij kantoor zit. Ik heb niet de illusie dat ik het recht kan praten welke keuze ik vandaag gemaakt heb, maar ik kan het hem wel uitleggen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord grijpt mis: ‘Hij is onbetaalbaar geworden, volgend jaar speelt hij bij een topclub’

Süleyman Öztürk voorspelt: 'Vanaf volgend seizoen gaan we hem bij een topclub zien. Hij gaat een transfer maken, dat kan niet anders.'

2024-04-01T18:41:13Z dg43tfdfdgfd