MALDINI BOTST MET EIGENAAR EN VERTREKT BIJ AC MILAN

AC Milan heeft het vertrek van technisch directeur en clubicoon Paolo Maldini bevestigd. De twee partijen zouden volgens Italiaanse media niet op één lijn liggen wat betreft de toekomst van de club.

Onder meer het Italiaanse kwaliteitsmedium La Gazzetta dello Sport bracht dat nieuws maandagavond al. Een dag later heeft Milan het vertrek van clubicoon Maldini bevestigd. De aanleiding voor de breuk is een langer spelend gevoel van verschil in inzicht, maar de druppel was naar verluidt het gesprek tussen Maldini en eigenaar Gerry Cardinale van maandagochtend.

De sportieve prestaties van AC Milan waren dit seizoen redelijk. De Italiaanse topclub werd vierde in de Serie A, waarmee de Rossoneri zich plaatsten voor de Champions League, terwijl ze in dat toernooi dit seizoen de halve finale haalden. Desondanks was er onvrede bij de eigenaren, mede over de afgelopen transferwindows. Dat leidt nu tot het vertrek van Maldini.

Stefano Pioli zal gewoon aanblijven als trainer van AC Milan. De eigenaren spraken onlangs nog hun tevredenheid uit over de oefenmeester die de club vorig jaar nog naar de eerste landstitel sinds 2011 leidde. Pioli hoopt komende zomer zijn selectie flink te versterken. 'Dat is nodig om mee te doen om de titel en opnieuw ver te komen in de Champions League', zei de Italiaanse coach.

2023-06-05T22:02:00Z dg43tfdfdgfd