VAESSEN MAAKT VERRASSENDE CARRIèREMOVE: 'HIJ WIL ME ER IN JUNI BIJ HEBBEN'

Etienne Vaessen wordt international van Suriname. De doelman van RKC Waalwijk werd benaderd door trainer Henk Fraser en Iwan Redan. Vaessens vader is voor de helft Surinaams, waardoor hij voor dat land kan uitkomen.

"Mijn opa is geboren in Paramaribo, mijn vader is half Surinaams. Ik dus een kwart, dat is het minimale wat nodig is, wil je voor Suriname uit kunnen komen", vertelt Vaessen aan het Brabants Dagblad. Fraser en Redan waren op de hoogte van de roots van de 28-jarige keeper. "Mijn vaders achternaam is Burnet, mijn moeder heet Vaessen. Mijn vader werkte in het buitenland en heeft mij destijds niet erkend. Mijn moeder vond het in Nederland ook beter voor mij om Vaessen te heten, zo werkte dat toen."

Vaessen kreeg een telefoontje van Stanley Menzo, bondscoach van Suriname. "Menzo belde me op en zei: ik wist niet wat ik las. Hij wil me er direct in juni al bij hebben." De RKC-goalie twijfelde niet. "Ik ben niet in beeld bij Oranje en zelfs al zou dat gebeuren, zou ik misschien derde of vierde keeper zijn. In Suriname kan ik eerste doelman worden."

Bij de nationale ploeg van Suriname moet hij concurreren met Warner Hahn (Kyoto Sanga) en Joey Roggeveen (FC Tulsa). Vanaf juni strijdt Vaessen met Suriname in de WK-kwalificatie voor een ticket voor het eindtoernooi in 2026. "Als je me drie jaar geleden had gezegd dat ik nu international kan worden en een mooie stap op clubniveau zou kunnen maken had ik gezegd dat je gek was. Al heb ik wel altijd geloofd in mezelf."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!

2024-04-01T18:11:09Z dg43tfdfdgfd